De keuze: ‘Geen kinderen voor mij’

16 mei 2013

Lifestyle, Maatschappij, Werk

Van jongs af aan hebben veel vrouwen al gelijk het gevoel dat ze wanneer ze wat ouder zijn moeder willen worden, maar wat als je ervoor kiest om zonder kinderen door het leven te gaan? Bij Kim en Yvon is dit laatste het geval. ‘Ik hoef geen herriemaker in mijn leven, die op elk moment van de dag de aandacht eist!’ Lees hier hun verhaal. 

Kim (29): “Wanneer mijn vriendinnetjes vroeger met poppen speelden, speelde ik met lego. Daar begon het al voor mij. Ik heb kinderen nooit leuk gevonden, altijd alleen maar lastig. Op dit moment worden steeds meer vriendinnen van mij zwanger of hebben net een kindje. Ik snap niet waarom ze die herriemakers hun ideale leventje zo laten verstoren, ze eisen op elk moment van de dag de aandacht op. Mijn vriend weet dat ik hoe dan ook geen kinderen wil, gelukkig denkt hij er precies hetzelfde over. Wij willen de wereld zien, genieten van elkaar en niet aan iets vast zitten omdat de baby op dat moment net de borst moet of eten. Nee, voor mij gewoon een heerlijk leven. Als ik even in de buurt wil zijn van het leven met een kind, dan ga ik wel koffie drinken met een vriendin van mij, maar daarna ga ik gelukkig weer heel snel naar huis…”

Yvon (34): “Van jongs af aan wist ik al dat kinderen of een man het niet gingen worden voor mij. Na gymnasium ging ik rechten studeren en ben nu al even een succesvol advocate. Als ik kinderen zou hebben, zou ik nooit zo succesvol zijn geweest, dat weet ik zeker. Een man heb ik trouwens ook nog steeds niet, maar dat hoef ik ook niet. Ik heb het gevoel dat ik op de wereld ben gezet om carrière te maken, niet om huismoeke te worden en hele dag op kinderen te letten. Nee, geef mij maar mijn werk, en ’s avonds met een goed glas wijn en een mooi boek op de bank of  in het weekend lekker uiteten met een van mijn kinderloze vriendinnen…”

Advertenties
, ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: