How to: Wenkbrauwen epileren

19 april 2013

Beauty, Gezicht

Plukje hier, plukje daar… Het is nog best een werkje om je wenkbrauwen mooi te epileren. Je wilt niet een grote bush, maar te smal is tegenwoordig ook een echte no go! Waar moet je precies op letten? Wat moet je doen en wat kun je beter laten? Wij laten je het zien. Lees snel mee! 

Tips & Tricks

 • Zorg ervoor dat je nooit teveel haartjes weghaalt, maar alleen de wat ‘verwilderde’ haartjes onder de boog. Maar hoe vind je die? Houd een potlood voor het puntje van je neus en het midden van je oog. Op dat punt moet je wenkbrauw het hoogste zijn! Houd nu ook een potlood langs je buitenste ooghoek, daar moet je wenkbrauw eindigen!
  Perfecte wenkbrauw1
 • Soms zijn je wenkbrauwhaartjes wel heel wild en moeten ze wat korter. Dit vraagt om precisie. Knip met een klein – maar scherp – schaartje alleen de puntjes van de haartjes die uit de vorm van je wenkbrauw springen. Zorg voor goed licht, je wilt natuurlijk niet daarna zien dat er hele ‘happen’ uit je wenkbrauw zijn.
 • Het epileren: haal de haartjes weg met een goed pincet waarvan beide delen op elkaar aansluiten. Trek de haartjes er altijd uit in de richting van de haargroei. Doet het epileren altijd erg veel pijn? Doe hiervoor dan vijf minuutjes een ijsblokje op je wenkbrauwen. Dan zijn ze als het ware verdoofd.
 • Ben je klaar met het epileren? Je kunt je wenkbrauw altijd nog een beetje ‘inkleuren’ met een wenkbrauwpotloodje. Let wel op de kleur! Doe deze nooit veel donkerder dan je echte haren, anders ziet het er niet natuurlijk uit. Om de boel een beetje in de goede vorm te houden kun je ook een beetje transparante wenkbrauwgel door je haartjes doen.eyebrow shape

No go’s

 1. Epileer nooit te veel haartjes weg. Je zal zien dat deze na een aantal keer verwijderen niet meer aangroeien. Het resultaat: een dunne wenkbrauw die nooit meer dikker kan worden. Enorm zonde dus!
 2. Sommige vrouwen zijn ook enorm bang voor een doorlopende wenkbrauw. Zo bang zelfs dat zij veel te veel haar tussen hun wenkbrauwen weghalen. Zorg dat er een ruimte van ongeveer 2,5 cm tussen jouw wenkbrauwen zit. Zo voorkom je dat je wenkbrauwen pas ergens halverwege je ogen beginnen.
 3. Haal zo min mogelijk haartjes weg boven je wenkbrauw. Dit zorgt juist voor een mooie naturel look.

Epileer jij vaak je wenkbrauwen?

Advertenties
, , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “How to: Wenkbrauwen epileren”

 1. birds4free Zegt:

  leuke tips! 😀 heel handig!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: