De afvalrace: na 9 weken

17 april 2013

Beauty, Gezondheid, Lichaam, Sport

Steeds meer vrouwen in Nederland hebben last van overgewicht. Nu de zomer weer in aantocht is, is het voor hun altijd weer moeilijk. Wij volgen twee vrouwen die de strijd aangaan tegen de kilo’s. In dit artikel kun je lezen hoe het gaat met Eva en Jasmin na negen weken!

Eva
“Het is nu twee maanden geleden dat ik begon met deze strijd en ik kan stiekem niet geloven dat het zo goed gaat. Ik voel me met de dag beter, fitter en krijg ook steeds meer energie. Lag ik vroeger op mijn vrije dagen het liefst in mijn bed weg te rotten, pak ik nu in de ochtend mijn hardloopschoenen en ga ik naar de sportschool of richting het park. Ik ben naast dat de kilo’s eraf vliegen ook een gelukkiger mens geworden.”

running

“Sporten gaat nog steeds goed. Ik probeer elke week drie keer te sporten en daar heb ik mij de afgelopen drie weken dan ook aan gehouden. Ik had veel verjaardagen, met grote taarten… Maar hier heb ik keurig maar een piepklein stukje, of zelfs niets, van gegeten.   Koken is echt leuk geworden, zo leuk zelfs dat ik mij op heb gegeven voor een cursus ‘Italiaans koken’ samen met twee vriendinnen. Gewoon voor de lol, maar natuurlijk ook om extra te leren.”

Resultaat na 9 weken
“Ik ben nu negen weken bezig met afvallen. Mijn startgewicht was 70 kilo, zeven weken geleden woog ik 67,6. vijf weken geleden woog ik 66,1 kilo en drie weken geleden kwam ik uit op het gewicht van 64,4 kilo. In de afgelopen drie weken ben ik nog eens 2 kilo afgevallen; ik weeg nu 62,4 kilo. In negen weken ben ik 7,6 kilo lichter en dat is ook te zien aan mij!”

Jasmin
“De weken vliegen voorbij! Het is alweer negen weken geleden dat ik begon met dit dieet en ik ben nog iedere dag blij dat ik deze stap heb gezet, ondanks dat ik het soms ontzettend moeilijk heb. Ik merk vooral aan mijn gezicht en aan mijn buik dat er al aardig wat kilo’s afzijn en iedere keer als ik in de spiegel kijk is dit dan ok een stimulans om door te gaan.”

Cookies1

“De eerste week van de afgelopen drie weken had ik een moeilijke week. Ik was ongesteld en voelde mij gewoon niet zo goed in mijn vel. Ik besloot een pak koekjes in de supermarkt te kopen en die ging dezelfde avond nog op. Ik kon mezelf de volgende dag wel even voor mijn hoofd slaan… Boos blijven was geen optie, dus ik besloot om gelijk maar de sportschool in te duiken. De afgelopen twee weken ben ik er weer hard tegenaan gegaan en heb ik ook geen stap meer gezet in het gangpad van chips en koekjes. Ik heb vier keer per week gesport, waarvan twee keer in de sportschool en twee keer gezwommen.”

Resultaat na 9 weken
“Ik begon dit dieet met 79 kilo, na twee weken woog ik 76,2 kg. Na vier weken afvallen woog ik 73,7 kilo en na zes weken woog ik 71,9 kilo. Ondanks een off-week ben ik ook nu nog afgevallen. Ik weeg op dit moment 70,1 kilo. Helaas nog net boven de magische grens van 70, maar daar wil ik bij de volgende update wel onder zitten. Ik blijf positief!”

Advertenties
, , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “De afvalrace: na 9 weken”

  1. poweredbyflowers Zegt:

    Wauw! Ik volg dit op de voet. Echt een voorbeeld, jullie doen dat zo goed!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: