Fabeaulish-redactie: De strijd na 30 dagen!

10 april 2013

Eten, Gezondheid, Lifestyle, Sport

Veel vrouwen zijn alweer hard aan het sporten voor het ultieme zomerlijf. En ook de Fabeaulish-redactie wil een paar kilo’s kwijt en wat gezonder eten. Wij gaan de uitdaging aan: een maand lang geen koekjes, snoepjes en chips. Oftewel: niets lekkers! Hoe gaat het ons af na een maand? Je leest het hier!

Ready, set, go! En het startsein was daar… Geen chips meer, geen koek meer, geen snoepjes meer. Maar alleen maar gezonde recepten, en dat voor een maand lang. Fabeaulish.com gaat ook de strijd met de kilo’s aan! Ben je benieuwd hoe het deze laatste drie weken ging? Je leest het hieronder!

Afvallen
Desiree

De weken zitten erop! Het is mij redelijk goed afgegaan al zeg ik het zelf. Waar ik het meeste moeite mee had voorafgaande aan deze periode van gezond leven, was het in huis hebben van lekkernijen. Dit punt is verleden tijd want ik haal het gewoon niet meer in huis en dit werkt! Tegen mijn vriend die ’s avonds zeurt om wat lekkers zeg ik gemakkelijk dat hij het zelf moet halen, want ik doe het niet meer. Maar we moeten eerlijk zijn, de smoothies heb ik niet kunnen volhouden. Jammer, want ze zijn zo gemaakt en nog lekker ook. Dus dit wil ik weer oppakken en om de dag toepassen.

Het sporten is ook goed gegaan. Ik ben nog steeds een keer per week in het zwembad te vinden en het hardlopen gaat goed. Het wandelen is afgezwakt. Wel heb ik hardlopen twee keer overgeslagen waardoor ik de keer erna echt moeite had! Wat gaat dat snel zeg! Dus mijn ervaringen zijn goed verlopen maar heb geleerd dat je niet te snel moet gaan. Pak alles rustig op zodat je het kan volhouden.

Isa

Dag 30. Het is voorbij! Er mag weer worden gesnoept, chips met joppiesaus-smaak worden gevreten en die heerlijke aardbeien cheesecake mag ook worden weg gesmikkeld. Maar het gekke is…heb ik daar nu nog wel zin in? Gisteren, ik beken, ben ik met mijn lijstje (wat ik drie weken geleden heb gemaakt) vol lekkere dingen naar de supermarkt gegaan. Ik had mezelf beloofd dat ik alles ging eten als het dieet voorbij was. En ik heb dan ook flink inkopen gedaan, want morgen was het zover!

Maar nu zit ik op de bank, de zak met chips en snoep naast me, en ik heb eigenlijk helemaal geen zin om te snoepen. Ik nam één dropje, en werd al spontaan misselijk. Nu wordt ik snel misselijk, en vrijwel van bijna alles, maar nog nooit van één dropje! Is het dan echt waar? Ben ik afgekickt? Gaat het dan echt zo makkelijk?

Hardlopenmuziek

Het antwoord is dat ik half afgekickt ben. Het was de eerste week best moeilijk, maar daarna ging het zo goed dat ik niet eens meer op hoefde te letten. En nu zit ik nog steeds in diezelfde flow. Ik denk alleen dat ik vanavond dan toch maar een klein bakje chips of ijs neem. Want ook al heeft mijn lichaam er geen behoefte meer aan, de herinnering aan bijvoorbeeld een stuk chocola dat smelt in mijn mond blijft toch hangen. En daarom zal ik nooit helemaal stoppen met een snoeploos leven.

Vera

Finally…. Done! EINDELIJK is het voorbij. Ik geef eerlijk toe: de afgelopen week had ik wat te vieren, dus toen heb ik wel hier en daar wat gesmokkeld. Lekkere brownie en een stukje cheesecake. Ik ben in ieder geval blij dat ik deze maand voor mijn doen heb doorgezet. Ik heb gezond gegeten en een alternatief gevonden voor die taart en koekjes die ik voor deze maand zowat elke dag wel at.

Met sporten ben ik wel goed bezig. Iedere dag beweeg ik genoeg en ik ren om de twee dagen hard op het strand. Dit ga ik zeker volhouden want het voelt erg goed. Ook ben ik onbewust in deze maand wat afgevallen. Drie hele kilo’s!!! Dat is nog eens een leuk cadeautje aan het einde van deze 30 dagen.

Advertenties
, ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Fabeaulish-redactie: De strijd na 30 dagen!”

  1. Colourful Beauty Zegt:

    Toppers:) Krijg biiiijjjna zin om ook te gaan sporten en gezond te doen 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: