Zo blijf je gemotiveerd voor de studie!

8 april 2013

Lifestyle, Maatschappij, Werk

Het eind van het studiejaar zit er weer aan te komen, en net nu je die aantal belangrijke vakken moet afronden, ontbreekt het je aan  motivatie. Logisch, je hebt er al bijna een heel jaar opzitten en dit is ook niet niets. Hier wat tips om de motivatie er toch in te houden en je moet maar denken: voor je het weet heb je vakantie! 

Studeren lijkt voor veel ouderen geweldig. ‘Was ik nog maar student, dat was nog eens een fijne tijd’, krijgen studenten vaak te horen. Maar zo makkelijk is het niet altijd. Je wilt goed scoren op je studie, je hebt een bijbaantje omdat de kamerprijzen tegenwoordig abnormaal hoog zijn, je moet denken aan gezond eten – thanks mam! – en je wilt ook nog een beetje sociaal leven hebben. Na driekwart van een studiejaar is de motivatie vaak ver te zoeken, dus daarom deze tips!

study

Neem tijd voor een tentamen
Wanneer je een tentamen hebt, lukt het niet om een avond van te voren eraan te gaan zitten. Tuurlijk, je hebt van die gevallen waarbij het wel lukt, maar slim is het niet. Wil je zonder stress je tentamen ingaan? Begin dan op tijd! Houd de stof in dat blok sowieso altijd goed bij, anders moet je in de weken voor het tentamen keihard alles inhalen. Maak door het blok heen al samenvattingen en begin 10 dagen van te voren deze in je hoofd te stampen. Elke dag een beetje en zo ben je op tijd klaar voor je tentamen!

Beloon jezelf
Heb je dat ene moeilijke tentamen in the pocket? Beloon jezelf! Het helpt om van te voren met jezelf af te spreken ‘als ik dat tentamen haal ga ik dat lekkere luchtje voor mezelf kopen’ of ‘wanneer ik dat tentamen haal wil ik die leuke sneakers!’. Hoe heerlijk is het wanneer je het tentamen hebt gehaald je eigen troffee in de winkel op te halen. Dat heb je maar weer mooi gehaald!

study1

Neem tijd voor jezelf
Naast het harde studeren heb je ook tijd voor jezelf nodig. En dan niet met vriendinnen, nee echt voor jezelf! Ontspan tijdens hardlopen in het park, lees die stapel magazines die al weken op je ligt te wachten of  bak een lekkere brownie. Het is goed om echt tijd voor jezelf te nemen, hierdoor ontspan je het meest.

Tel de weken af
Het eind van het studiejaar is altijd het zwaarste. Je moet nog veel doen voor je eindelijk vakantie hebt. Toch helpt het om in je agenda vanaf april al af te tellen. Zo werk je naar de vakantie toe en dit is goed voor je humeur!

Advertenties
, , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: