Welke kledingkleur staat het beste bij jou?

Heeft iemand je weleens gevraagd of je je wel goed voelde, terwijl jij op dat moment je gewoon fit voelde? Misschien had jij op dat moment een kledingkleur aan die totaal niet bij je past. Veel vrouwen hebben namelijk kleding die te flets is. Wil jij weten welke kleuren goed voor jou zijn? Kijk dan snel mee! 

Om kleuren te kiezen die bij jou staan, moet je op veel dingen letten. Ben je benieuwd welke kleur het beste staat? Dan moet je goed op de volgende dingen letten bij het bepalen van een goede kleur. Lees mee!

kleurbepalen

Huid-, haar- en oogkleur

 • Welke kleur heeft jouw huid? Heb je een gele ondertoon of is je huid aan de roze kant. Bij een gele ondertoon heb je een warme huid en bij de roze ondertoon heb je een koele huid. Je kunt dit het beste zien aan de binnenkant van je polsen.
 • Ook is je haarkleur belangrijk voor kleurbepaling. Heeft het een warme gloed? Of heb je eerder peper en zout of een assige kleursoort? Bij dat laatste heb je ‘koel’ haar.
 • Tot slot hebben je ogen ook een grote invloed. Heb je bruine ogen of juist lichte ogen? Bij donkere ogen is het warm en bij lichte ogen is het koel. Groene ogen kun je in warm en koel delen: olijfachtig is warm en zeegroen, dus feller, koel.

  kleurenkleding

Experimenteren 

What to do? Pak kleurige kleding uit je kast en ga voor de spiegel staan. Houd deze kledingstukken onder je gezicht en bekijk het goed. Kleuren zijn goed voor je als:

 • Wanneer je gezicht oplicht
 • Als je huid zacht en egaal lijkt
 • Je ogen helderder en feller lijken

Wanneer je donkere krijgen of oneffenheden krijgt te zien door de kledingkleur kun je deze beter niet dragen. Ook zullen je ogen dan niet mooi uitkomen. Kies een andere kleur die wel positieve punten naar voren haalt.

Kleuren die iedereen staan

Gelukkig zijn er ook kleuren die bij iedereen mooi staan. Kleuren als: lavendelblauw, koraalrood en turkoois. Deze kleuren worden niet warm of koel genoemd. Ook staat jeansblauw iedereen goed, vandaar dat iedereen een jeans goed kan hebben.

Welke kleur draag jij graag?

Advertenties
, , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Welke kledingkleur staat het beste bij jou?”

 1. Eline Zegt:

  Fijne tips! Straks eens uitproberen 🙂

  Beantwoorden

 2. wilmavanrijswijk Zegt:

  Leuke tips.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: