Ontbijten is belangrijk: maar waarom?

Veel mensen hebben haast in de ochtend. Zij slapen liever een kwartiertje langer door, dan dat zij even tijd nemen voor een lekker ontbijtje. Superstom natuurlijk, want waar haal je anders je energie vandaan? Ontbijten is de belangrijkste maaltijd op een dag. Waarom? Dat lees je hier!

Ontbijten geeft je energie
Het ontbijt is je eerste energiebron van de dag. Met een goed ontbijt heb je meteen 20 tot 25 procent van je dagelijks noodzakelijke energie binnen. Wie het ontbijt overslaat heeft vaak om 11 uur zin in snoep, koek of een andere snack. Wanneer je ’s ochtends ontbijt is deze kans veel kleiner.

Ontbijt1

Ontbijten helpt bij een goede stoelgang
Het ontbijt is de eerste maaltijd na een wat langere periode dat je niets hebt gegeten en gedronken. Een goed ontbijt zet je darmen weer aan het werk en start daarmee de stoelgang weer op. Je kunt weer gemakkelijk naar het toilet en krijgt minder snel last van buikpijn.

Ontbijten helpt je een goed gewicht te houden

Sla je het ontbijt, omdat je denkt dat dit goed is voor je lijn? Tuurlijk, je mist wat calorieën op een dag, maar in de loop van de dag krijg je steeds meer zin in tussendoortjes. En voor de meeste mensen is het heel moeilijk om die te weerstaan. Je zal dit dan ook snel op je weegschaal kunnen terugzien.

Ontbijt2

Ontbijten helpt je rustig aan je dag te beginnen
Ontbijten zorgt voor een rustig moment in de ochtend. Je gaat even zitten en neemt de tijd voor jezelf. Je gaat je voorbereiden op de dag die komen gaat, en hoe kan dat nou beter dan met een lekker ontbijtje?

Het perfecte ontbijt
Het beste ontbijt bestaat nog altijd uit brood. Bruin of volkorenbrood geeft de juiste, essentiële voedingstoffen zoals koolhydraten, mineralen, eiwitten, vezels en vitamine B. Daarnaast is een glas melk of thee goed erbij. Heb je een keer geen zin in brood? Muesli met fruit is een goed alternatief!

Ontbijt jij altijd?

Advertenties
, , , , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Ontbijten is belangrijk: maar waarom?”

  1. birds4free Zegt:

    En wat moet je dan op je boterham eten? Daar ben ik wel benieuwd naar :p

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: