Fabeaulish-redactie: Ook wij gaan de strijd aan!

20 maart 2013

Beauty, Gezondheid, Lichaam, Sport

Veel vrouwen zijn alweer hard aan het sporten voor het ultieme zomerlijf. En ook de Fabeaulish-redactie wil een paar kilo’s kwijt en wat gezonder eten. Wij gaan de uitdaging aan: een maand lang geen koekjes, snoepjes en chips. Oftewel: niets lekkers! Hoe gaat het ons af na een week? Je leest het hier!

Ready, set, go! En het startsein was daar… Geen chips meer, geen koek meer, geen snoepjes meer. Maar alleen maar gezonde recepten, en dat voor een maand lang. Fabeaulish.com gaat ook de strijd met de kilo’s aan! Ben je benieuwd hoe het de eerste week ging? Je leest het hieronder!

Desiree

“Het probleem bij mij is vooral de snacks in huis hebben. Als het er niet is eet ik het niet. Maar áls die zak chips of koek er ligt, gaat het op. Dus mijn stap is begonnen met het niet meer kopen. Ik ontbijt met muesli, eet in de middag crackers en in de avond een gezonde maaltijd. Als ik tussendoor trek krijg, neem ik fruit of een Sultana. Een tip voor het fruit: gooi het in de blender en je hebt een glas vol vitamine! Ik kreeg vooral na het avondeten trek. Sinds deze week zeg ik nee tegen het snacken na de maaltijd en op een gegeven moment is deze gewoonte weggezakt!”

“Daarnaast deed ik al ruim twee jaar niet meer aan sport. Om dit weer goed op te pakken moet je het sporten gaan opbouwen. Zo ben vanaf vorige week begonnen met een keer in de week te zwemmen. Naast het zwemmen, probeer ik een keer in de week een lange avondwandeling te maken en heb ik het hardlopen weer opgepakt. Het gaat allemaal erg goed en ik voel me nu al een stuk beter. Ook de verleidingen van het snacken kan ik gelukkig steeds beter weerstaan. Op naar week #2!”

foto-24
Zelfs tijdens onze redactie-lunch gingen wij voor gezond! Dat is eens wat anders dan cupcakes…

Isa

“Dag 7. Ik zou willen dat ik dood was…. Oke, grapje natuurlijk! Ik ben nooit een echte zoetekauw geweest, dus toen Vera mij vroeg of ik meedeed tegen de strijd tegen ongezond voedsel, liet ik mij dat geen twee keer zeggen. Dit kan ik wel, dacht ik. Hoe moeilijk kan het zijn? Wat was ik naïef, zeven dagen geleden. Het is echt lastig. Van de snoep kan ik best afblijven, maar het zijn de koekjes en chips die het hem doen. Als ik een kopje thee of koffie drink, moet ik er gewoon iets zoets bij! En als ik op de bank tv zit te kijken, moet ik gewoon iets te knabbelen hebben! Dit dieet speelt echt enorm in op mijn zelfbeheersing.”

“Wat is het geheim om door te gaan? Wist ik het maar. Maar ik moet zeggen dat fruit mij erg helpt, en ik heb besloten dat drankjes niet meetellen. Dus stiekem drink ik nog wel chocolademelk en thee met veel suiker. Vals spelen? Beslis zelf maar. Ik denk dat de Gezondheidsgod dit nog wel door de vingers ziet. Op naar de volgende drie weken!”

foto-cupcakeJummie… Helaas op dit moment verboden!

Vera 

“Whoops… Ik was de aanstichter van dit ‘geweldige’ idee. Na dag 1 had ik al spijt. Ik dacht, met de steun van mijn twee vriendinnen lukt het wel. En gelukkig waren Desiree en Isa ook altijd daar wanneer ik even een inkak-moment had. Na het avondeten wil ik altijd wat zoets: een lekker stukje chocola of wat dacht je van een heerlijke brownie? Dus wanneer ik zo’n moment had pakte ik mijn telefoon en ging ik naar Whatsapp. “IK WIL BROWNIE!” Het antwoord: “Nee Veer, volhouden!” was al genoeg om door te zetten.”

“Ik moet zeggen dat deze week goed is gegaan. Ondanks een high tea, waar ik het zoete gedeelte eerlijk in een doggybag heb gedaan om later weg te geven, ben ik goed bezig geweest. Ja, dat was even een moeilijk moment. In plaats van de koekjes en taartjes die ik normaal eet, heb ik dozen vol met komkommers en cherry tomaten gehaald. Deze eet ik dan ook braaf de hele dag door. Verder ben ik weer bezig met hardlopen en las elke dag een buikspierkwartiertje in, want de zomer komt er weer aan! Ik ga de komende drie weken door met het bekijken van mensen -terwijl ik waarschijnlijk aan het kwijlen ben- die cupcakes, chocola of andere lekkere dingen aan het eten zijn. Maar ik ga niet opgeven en ik ga gewoon door! Ik ga afkicken van al die ongezonde dingen en werk naar een gezonde leefstijl!”

Over 3 weken kun je op Fabeaulish.com lezen hoe het is afgelopen met ons!  

Advertenties
, , , , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Fabeaulish-redactie: Ook wij gaan de strijd aan!”

  1. wilmavanrijswijk Zegt:

    Knap hoor.

    Beantwoorden

  2. Solenn Zegt:

    Hihi, leuk! Ben benieuwd of jullie het hebben volgehouden!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: