Omscholen: Waar moet je op letten?

11 maart 2013

Lifestyle, Maatschappij, Werk

De crisis heeft helaas ook in Nederland hard toegeslagen. Veel mensen worden ontslagen en veel mensen zitten tegenwoordig werkloos thuis. Zijn er in jouw sector nog maar weinig banen te vinden? Je kunt dan een keuze maken tussen twee dingen: wachten tot je die ene baan krijgt of omscholen! Wij geven je tips voor die laatste optie. Lees je mee? 

De komende jaren is de crisis echt nog niet voorbij. Je wil niet al die tijd thuis op de bank blijven zitten, want de RTL 4 programmering met Dr. Oz en Dr. Phil komen je neus ondertussen ook wel uit. Tijd om actie te ondernemen! Je bent in voor een nieuwe baan, in een nieuwe sector en hebt er veel voor over, maar waar moet je opletten bij het omscholen?

lookingforajob

1. Wat vind je leuk?
Werken moet niet zoals werk voelen, maar als hobby. Je moet het leuk vinden en voldoening in je werk zien te krijgen. Dus wat vind je leuk om te doen? Wilde je vroeger altijd al verpleegster worden, lerares of droomde je over een baan als kapster? Go for it!

2. Waar is er vraag naar?
Ga na waar er een te kort voor is. Leraressen worden altijd gezocht, zo ook verpleging. Zoek goed op waar een te kort aan werknemers voor is, zo heb je een grote(re) kans op een leuke nieuwe baan!

3. Hoe lang duurt het?
Je wilt een nieuwe opleiding gaan doen, maar deze kost natuurlijk ook tijd en geld. Je moet dus goed uitzoeken hoe lang deze opleiding gaat duren en wat je er voor over moet hebben. Natuurlijk is een korte studie geld-technisch gezien het beste. Je geeft minder geld uit aan een studie en hebt waarschijnlijk eerder werk. Maar bij een langere opleiding leer je meer en heb je een betere kans op de arbeidsmarkt.

newjob

Marion did it! 
Marion (32) heeft zich laten omscholen. “Ik was al jaren aan het werk bij een kinderdagverblijf. De laatste jaren werd kinderopvang steeds duurder en daardoor was het vaak voordeliger dat een ouder thuis bleef, terwijl de ander werkt. Zo kwamen er steeds minder kinderen op de opvang en werd ik samen met nog een aantal collega’s ontslagen. Heel vervelend, zeker omdat er bijna geen vacatures meer waren bij andere kinderdagverblijven.”

“Ik wilde niet op de bank blijven zitten en depressief worden. Ik besloot om een andere opleiding te doen tot bejaardenverzorgster. Het kostte mij anderhalf jaar, maar ik heb intussen wel een leuke en nieuwe baan. Ik ben er ontzettend blij mee en ben stiekem wel een beetje trots op mijzelf dat ik deze stap heb gezet.”

Advertenties
, , , , , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: