De afvalrace: Na 2 weken

Steeds meer vrouwen in Nederland hebben last van overgewicht. Nu de zomer weer in aantocht is, is het voor hun altijd weer moeilijk. Wij volgen twee vrouwen die de strijd aangaan tegen de kilo’s. In dit artikel kun je lezen hoe het gaat met Eva en Jasmin na twee weken!

Eva
Eten
“De dag voordat ik begon met mijn dieet heb ik al het slechte eten wat ik in huis had – chips, snoep, koekjes, pizza’s en ga zo maar door – naar de voedselbank gebracht. Zo kon ik andere mensen toch nog blij maken. Ik ben sinds twee weken begonnen met normaal en gezond eten. Ik sloeg vaak een ontbijt over en at veel junkfood. In de supermarkt heb ik nu gekeken naar verse groentes en naar mager vlees. Ik eet nu 6 keer op een dag kleine maaltijden in plaats van drie keer op een dag een grotere. Ik merk daardoor dat ik geen trek meer tussendoor heb.”

Diet

Sporten 
“Sporten is voor mij belangrijk. Een aantal jaar lang had geen sportschool van binnen gezien. Het was even moeilijk en doorzetten, maar toen ik voor de eerste keer was wezen sporten voelde ik mij ontzettend goed. Sommige apparaten snapte ik echt niet, dus daar vroeg ik hulp bij. Ook heb ik lesjes gevolgd: een les kickfun en een les yoga. Yoga is niets voor mij. Ik heb het gevoel dat ik daarbij amper calorieën verbrand, dus geef mij dan liever maar cardio.”

Resultaat na 2 weken
“Ik ben nu twee weken bezig met afvallen. Twee weken geleden woog ik 70 kilo. Op dit moment weeg ik 67,6 kg. Ik ben dus al bijna 2,5 kilo kwijt! Ik ben ontzettend blij, nu al!”

Jasmin
Eten
“Van kant-en-klaar maaltijden naar elke avond gezond koken was nog een uitdaging. Tot nu toe heb ik het volgehouden. Stiekem kwam ik erachter dat ik echt niet kan koken. Zelfs een recept voor groente met aardappelen heb ik zo ongeveer moeten googlen. Best erg, maar agh… Ik probeer het in ieder geval! Ik begin het ook steeds leuker te vinden. Wel duurt het lang. Ik werk doordeweeks tot 17.30 en ga drie keer in de week na werk een uur sporten. Dan ben ik ongeveer half 8 thuis en dan kook ik gezond. Pas om half 9 plof ik dan neer op de bank. Dat is wel wat anders dan voorheen om 18 uur met een magnetron-maaltijd.”

Sportendieet

Sporten
“Van te voren bedacht ik mij dat sporten echt een ramp zou worden. Het valt tot nu toe mee. Ik sport drie keer in de week bij een sportschool alleen voor vrouwen. Dit leek mij wat beter dan in een sportschool met allemaal opgepompte mannen. Daartussen zou ik mij echt niet op mijn gemak voelen. Veel apparaten snapte ik totaal niet, dus voordat ik met mijn benen in m’n nek terecht zou komen heb ik eerst maar een rondje gemaakt met een begeleidster. Ook is er een heel trainingsschema gemaakt waar ik mij aan moet houden.”

Resultaat na twee weken
“Ik begon met 79 kilo. Ik weeg op dit moment 76,2 kg. Er is ondertussen in twee weken bijna 3 kilo vanaf. Door dit resultaat ben ik nog meer gemotiveerd. Stiekem heb ik op internet al mooie bikini’s opgezocht waarin ik deze zomer wil lopen. Het gaat mij lukken!”

Advertenties
, , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “De afvalrace: Na 2 weken”

  1. Solenn Zegt:

    Heel erg leuk dat het zo goed gaat! Ga zo super verder door!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: