De afvalrace: Voorstellen

Steeds meer vrouwen in Nederland hebben last van overgewicht. Nu de zomer weer in aantocht is, is het voor hun altijd weer moeilijk. Wij volgen vanaf volgende week twee vrouwen die de strijd aangaan tegen de kilo’s. In dit artikel stellen zij zichzelf voor!

AfvallenweegschaalHoi, ik ben Eva. Ik ben een 24-jarige studente en weeg 70 kg. In verhouding met mijn lengte is dit wel te veel (1.60). Ik wil deze zomer eindelijk weer eens in een mooie bikini lopen, zonder dat ik mij schaam voor mijn buik. Het lijkt namelijk wel alsof hier al mijn vet zich opslaat, en oke… ook mijn billen en bovenbenen doen mee. Mijn droom is om 55 kilo te wegen, maar 15 kilo in een aantal maanden eraf? Dat is misschien iets te veel van het goede. Daarom is mijn eerste doel de 60 kilo. Ik vind 1.60 en 60 kilo wel mooi klinken.

Hoe ga ik dit doel de komende maanden verwezenlijken? Ik ga sporten – 3x per week – en gooi mijn eetgewoontes een beetje om. Ik geef toe, ik ben een echte gezelligheidseter. Iets té gezellig soms. En na het uitgaan sla ik de McDonalds om 4u ’s nachts voortaan ook over… Oeps! De komende maanden kun je mij elke twee weken volgen over de strijd die ik aanga, waarin positieve en negatieve punten elkaar vast gaan tegenkomen!

Ik ben Jasmin en ben 27 jaar oud. Ik heb vanaf mijn jeugd al wat kilo’s te veel en ik ben er nu voorgoed klaar mee. Ik ben 1.65 lang en ik weeg 79 kilo. Een klein bolletje, zo noemen veel mensen mij, en ze hebben wel gelijk. Zo zie ik er namelijk ook uit als ik in de spiegel kijk. Ik wil niets liever dan van deze bijnaam af. Deze zomer ga ik namelijk shinen op het strand in een mooie bikini, waarin mijn borsten en billen mooi in uitkomen. Ik ga de strijd tegen de kilo’s aan! Voor de zomer wil ik 12 kilo kwijt.

Afvallenstrijd

Gezond eten schiet er bij mij vaak in. Ik koop kant-en-klaar maaltijden, warm ze op en ga voor de televisie zitten. Vanaf nu ga ik als ik uit mijn werk kom een uurtje sporten – 2 a 3 keer in de week – en daarna ga ik gezond koken. Ik hoorde dat het stomen van eten gezond is, dus weg met frituren. Ook haal ik geen chips meer in huis. Als ik dan toch trek heb in wat zouts neem ik wel Japanse rijstzoutjes. Toch lekker en minder slecht. Ik hoop in de komende weken dat het mij gaat lukken. Het moet, want ik ben mijn overtollige kilo’s zat! Net zoals Eva kun je mij ook elke twee weken volgen over mijn – waarschijnlijk – grote blunders in de sportschool, de tegenslagen en hopelijk ook positieve punten.

Advertenties
, , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

3 reacties op “De afvalrace: Voorstellen”

  1. Eline Zegt:

    Succes!! En iehh, kant-en-klaarmaaltijden zijn zo slecht 😮

    Beantwoorden

  2. Solenn Zegt:

    Leuk dat Fabeulish leven van mensen gaan volgen! Erg interressant ook! Succes Eva en Jasminen! Jullie kunnen het!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: