What to do with: Acne

25 januari 2013

Beauty, Gezicht, Make-up

Acne, niet alleen pubers hebben er last van. Ook veel vrouwen die allang de puberteit uit zijn kunnen nog acne hebben. Het is natuurlijk erg vervelend, maar je bent niet de enige! Hier wat tips & tricks om acne zo goed mogelijk te behandelen, zodat het minder wordt of zelfs helemaal verdwijnt. Kijk je mee? 

Acne is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Het ontstaan van acne kan veel verschillende oorzaken hebben: het kan genetisch bepaald zijn of het kan een gevolg zijn van je hormonen. Hier kun je dan ook niet veel aan doen. Maar er zijn ook andere oorzaken. Veel stress of verkeerde make-up kunnen ook de boosdoeners zijn. Bij een ergere vorm van acne moet je natuurlijk naar de huisarts gaan, maar bij een mindere vorm kunnen tips als deze ook al helpen.

Cleaningskin

Tips & tricks

 • Blijf altijd van acne af. Ga niet met vieze handen vol bacteriën aan je huid zitten, zo krijg je er alleen maar meer last van!
 • Ga je acne niet proberen uit te knijpen om er van af te komen. Door het knijpen zullen de bacteriën zich in de omringende huid verspreiden. Je maakt alles erger dan het is en de kans op littekens wordt groter.
 • Reinig de huid twee keer per dag. Ga nooit naar bed zonder je gezicht schoon te maken. Maak je huid school met een milde ph-neutrale huidreiniging. Dep je gezicht daarna droog met een tissue. In handdoeken kunnen – ook al zijn ze schoon – alsnog veel bacteriën zitten, dus pak altijd een tissue die je daarna weg kunt gooien.
 • Gebruik geen zeep om je huid te reinigen. Hiermee kun je je huid alleen maar meer irriteren, waardoor de kans op acne toeneemt.
  Cleaningskin1
 • Verschoon regelmatig je kussensloop. Hierbij geldt: liever te vaak. Denk aan minimaal 2/3 keer in de week.
 • Zonlicht heeft een positief effect op de aanwezige acne. Zonlicht werkt bacterieremmend. Het zorgt ervoor dat de talgklieren minder snel verstopt raken en maakt de talg dunner waardoor deze makkelijker de onderliggende huid kan verlaten. Dus af en toe lekker onder de zonnebank? Of… een weekje naar de zon!
 • Gebruik niet te veel make-up als je acne hebt. Hoe graag je je acne ook met make-up wil verdoezelen. Het nadeel van make-up is dat make-up de poriën afsluit. Als je je toch wil opmaken is het het beste om make-up op waterbasis te gebruiken.
 • Open tegen de acne af en toe de poriën van je gezicht. Stoom je huid bijvoorbeeld. Vervolgens kun je je huid schoonmaken met rozenwater.
 • Hou je huid in goede conditie door veel water te drinken. Water drinken is goed voor de huid en helpt tegen acne. Ook is het drinken van brandnetelthee een goede tip om acne puistjes te bestrijden. Brandnetelthee werkt reinigend en is heel goed voor de huid.
Advertenties
, , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

3 reacties op “What to do with: Acne”

 1. Eline Zegt:

  Fijne tips! Uitduwen is alleen zo verleidelijk… (a)

  Beantwoorden

 2. wbpepe Zegt:

  Heel handig, maar schuld bekennen… ik haal de vieze echt weg hoor. Mét n watje met alcohol in de aanslag en goed schoonmaken. Gaat prima!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: