How to: Hou sporten vol!

11 januari 2013

Gezondheid, Lifestyle, Sport

Januari is alweer even begonnen en in de eerste goede voornemens komen alweer scheurtjes. Veel vrouwen denken: in 2013 ga ik écht beginnen met sporten, maar haken al snel af. Dit jaar gaan we het anders doen: we houden het vol! Lees hier de beste tips om sporten vol te houden en dan paradeer jij in de zomer in je favo bikini! 

Je wilt meer bewegen, besluit je in te schrijven bij een sportschool en verliest na een paar keer sporten je motivatie. Je voelt je vooral heel schuldig, met als resultaat dat je nog minder zin hebt in sporten. Hoe zorg je ervoor dat je blijft gaan naar de sportschool, wanneer je zo’n abonnement hebt aangeschaft? Kijk je mee naar de tips?

Sporten

 • Zoek een sport die je leuk vindt. Ben jij van de fitnessapparaten of vindt jij juist de groepslessen leuk? Probeer alles uit en kijk wat het beste bij jou past.
 • Stel een doel en maak een plan. Wat wil je bereiken met het sporten? Een mooi figuur of een betere conditie? Schrijf dit allemaal op in een schema. Schrijf hier ook het resultaat bij, zo blijf je gemotiveerd en zie je wanneer je geneigd bent om af te haken.
 • Regelmaat is belangrijk om iets vol te houden. Sport daarom altijd op een vast tijdstip.
 • Samen sporten is veel gezelliger en is goed voor de motivatie. Zoek dus een sportmaatje waar je samen mee naar de sportschool gaat. Je sportmaatje sleurt je – uhhh, hopelijk! – mee naar de sportschool wanneer jij liever de zoveelste film kijkt op de bank.

  Sporten1

 • Sporten is fijn, maar overdrijf niet. Veel mensen gaan in de begin periode 3 a 4 keer per week, maar dit is op langer termijn vaak niet vol te houden. Hierdoor haak je sneller af en ga je na een tijdje helemaal niet meer. Bouw het dus rustig op: twee keer per week is meer dan genoeg.
 • Beloon jezelf voor elke maand dat je het sporten vol blijft houden! En dan niet met een chocolade reep of een taartje – dan kun je gelijk weer terug – maar denk aan die mooie sjaal bij de Bijenkorf, een lekkere behandeling bij de schoonheidsspecialiste, een massage of die ene leuke gympen.
 • Veel mensen zeggen na het sporten ‘ik ben blij dat ik ben geweest, heerlijk’. Sporten geeft je inderdaad een lekker gevoel! Denk er regelmatig aan terug, deze positieve ervaringen helpen je om te blijven sporten.
Advertenties
, , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “How to: Hou sporten vol!”

 1. wbpepe Zegt:

  En toch ben ik er niet van ghighighi

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: