Clean it: Make-up kwasten!

27 december 2012

Beauty, Gezicht, Make-up

Als je vaak make-up draagt, is het erg belangrijk om je kwasten regelmatig goed schoon te maken. Veel mensen denken dat een kwast niet zo snel vies wordt, maar dat is niet zo. Wat is de beste manier om kwasten schoon te maken en hoe vaak moet je dit doen? Wij zetten het voor je op een rijtje! 

Vaak gebruik je iedere dag wel een make-up kwast, dus het is een goed plan om deze regelmatig van een schoonmaakbeurt te voorzien. Hiermee spoel je de kleur uit en haal je de bacteriën, oude huidschilfers en vet van de kwasten. Wanneer je je kwasten lang niet wast heb je veel meer kans op puistjes. Ook neemt een schone kwast je make-up veel beter op. Alleen maar voordelen dus met een schone kwast!

Make up kwasten

Hoe vaak schoonmaken?

Hoe vaak je een kwast moet wassen verschilt hoe vaak je een kwast hebt gebruikt. Gebruik je een kwast elke dag wel, dan is het verstandig om deze een keer per week te wassen. Kwasten die je minder vaak gebruikt, bijvoorbeeld maar een keer per week, kun je eens per maand wassen.

Met wat schoonmaken?

Je kunt gebruik maken van een speciale brush cleanser. Een brush cleanser is goed voor een snelle schoonmaak. Veel mensen gebruiken de brush cleanser dagelijks en doen nog een “grote schoonmaak” één keer per week.
Een grondige schoonmaak doe je met water en shampoo. Baby shampoo is erg zacht en goed om je kwasten schoon te maken, maar ook met gewone shampoo kan het.

Make up kwasten4

Hoe schoonmaken?

 • Maak een badje van lauwwarm water en doe daar baby shampoo in. Hang de kwasten erin maar, zorg ervoor dat alleen de haartjes van de make-up kwasten nat worden. Zodra het hout nat wordt, gaat de lijm loslaten, waardoor er haren uit de kwasten zullen vallen.
 • Duw de kwasten zachtjes op bijvoorbeeld je hand. Je zal zien dat er gelijk veel kleur van de kwasten afkomt.
 • Wanneer het badje troebel is geworden kun je een nieuwe maken en de kwasten nog een keer afspoelen.
 • Laat de kwasten voor een aantal uren goed drogen. Leg ze op bijvoorbeeld een handdoekje of keukenpapiertje.
Advertenties
, , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Clean it: Make-up kwasten!”

 1. Solenn Zegt:

  Erg handig! 😉

  Beantwoorden

 2. Felicia Zegt:

  Thanks voor de tips. Ga ik zeker verspreiden via mijn blog/site.

  =x=
  Felicia

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: