How to: De perfecte wenkbrauw!

21 december 2012

Beauty, Gezicht, Make-up

Een goede wenkbrauw geeft je gezicht extra uitdrukking, daarom is het belangrijk dat je wenkbrauwen een mooie vorm hebben. Niet te dik, te dun, te lang of te kort. Maar hoe maak je nu de perfecte wenkbrauw? Wij laten je het zien! Kijk je mee? 

Voordat je aan de slag gaat met het epileren van je wenkbrauwen moet je zorgen dat je een goede lichtinval in de ruimte hebt. Anders haal je straks te veel haartjes weg, of blijven er juist nog een hele hoop zitten. Ook moeten je wenkbrauwen schoon van make-up en gel zijn en daarnaast ook droog. Is dit allemaal ‘check’? Pak dan je tools en beginnen maar!

 1. Zorg ervoor dat je nooit teveel haartjes weghaalt, maar alleen de wat ‘verwilderde’ haartjes onder de boog. Maar hoe vind je die? Houd een potlood voor het puntje van je neus en het midden van je oog. Op dat punt moet je wenkbrauw het hoogste zijn! Houd nu ook een potlood langs je buitenste ooghoek, daar moet je wenkbrauw eindigen!
  Perfecte wenkbrauw1
 2. Soms zijn je wenkbrauwhaartjes wel heel wild en moeten ze wat korter. Dit vraagt om precisie. Knip met een klein – maar scherp – schaartje alleen de puntjes van de haartjes die uit de vorm van je wenkbrauw springen. Zorg voor goed licht, je wilt natuurlijk niet daarna zien dat er hele ‘happen’ uit je wenkbrauw zijn.
 3. Het epileren: haal de haartjes weg met een goed pincet waarvan beide delen op elkaar aansluiten. Trek de haartjes er altijd uit in de richting van de haargroei. Doet het epileren altijd erg veel pijn? Doe hiervoor dan vijf minuutjes een ijsblokje op je wenkbrauwen. Dan zijn ze als het ware verdoofd.
 4. Ben je klaar met het epileren? Je kunt je wenkbrauw altijd nog een beetje ‘inkleuren’ met een wenkbrauwpotloodje. Let wel op de kleur! Doe deze nooit veel donkerder dan je echte haren, anders ziet het er niet natuurlijk uit. Om de boel een beetje in de goede vorm te houden kun je ook een beetje transparante wenkbrauwgel door je haartjes doen.
  eyebrow shape

Trends
Maak je wenkbrauwen nooit te dun. Je merkt namelijk na een aantal keer epileren dat er minder haartjes terugkomen! Dus veranderen van een dun lijntje naar een wat vollere wenkbrauw gaat helaas nooit niet meer. Deze vollere wenkbrauw is nu ook een ware trend. Dus verwijder alleen de haartjes die je echt weg wilt hebben, en laat de rest lekker staan!

Wat doe jij altijd aan je wenkbrauwen? 

Advertenties
, ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “How to: De perfecte wenkbrauw!”

 1. Bo Zegt:

  Handig artikel!

  xxxx Bo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: