How to get: Gezonde nagels

7 december 2012

Beauty, Lichaam

Krak… Ja hoor, weer een nagel afgebroken. Breken je nagels ook altijd zo snel af of scheuren ze in en ben je dat helemaal zat? Je bent gelukkig niet de enige die hier last van heeft! Met deze tips & tricks heb je snel weer gezonde en mooie nagels. Kijk je mee?

Je kunt veel doen voor gezonde nagels, zowel van binnen als van buiten. Denk bijvoorbeeld aan wat je eet, wat is goed voor je nagels en wat totaal niet? Ook wat je erop smeert is natuurlijk erg belangrijk. Want je nagels kunnen er nog zo mooi uitzien met een lakje, maar zien je nagels er nog steeds mooi uit wanneer dat lakje eraf is? Vaak niet! Tijd voor gezonde nagels dus. Lees hieronder snel wat goed is en wat je beter kunt laten!

Gezonde nagels

Van binnen

 • Vitamine B12 is erg belangrijk voor je nagels. Als je een tekort hebt krijg je nagels die er droog en donkerder uit gaan zien. Je kunt ook “lepelnagels” krijgen die aan de zijkanten naar boven groeien. Eet voedsel dat rijk is aan vitamine B12:  o.a. vis, lever, eieren en zuivelproducten, zoals kaas en melk.
 • Mensen met vitamine E tekort hebben vaak zwakke of breekbare nagels. Vitamine E vinden we in o.a. zonnebloempitten, spinazie en asperges.
 • Zink is een anti-oxidant die helpt je nagels sterk te houden. Wanneer je niet genoeg hiervan in je lichaam hebt komen er zichtbare witte vlekken of strepen op je nagels en door ontstoken nagelriemen. Goede bronnen van zink zijn gevogelte, sperziebonen, pinda’s, pompoen, rood vlees, kaas en oesters.Gezonde nagels2

Van buiten

 • Gebruik een lotion of vochtinbrengende crème nadat je je handen gewassen hebt. Hiermee voorkom je dat handen en nagels uitdrogen. Wrijf nagels en nagelriemen in met vaseline of gebruik arganolie. Dit wondermiddeltje kan als moisturizer werken en je nagels sterk en weer gezond maken. Masseer je nagels tenminste één maal per dag met een paar druppeltjes.
 • Nagellak heb je in alle soorten en maten. En als je er goed mee om gaat, zal een nagellak je nagels niet snel beschadigen. Maar geef je nagels ook eens wat rust, dus wanneer je je nagellak eraf hebt gehaald, lak dan je nagels een paar dagen niet.
 • Bescherm je nagels goed. Draag handschoenen als je aan het schoonmaken bent of de tuin doet. Draag ze altijd wanneer je handen in aanraking kunnen komen met sterke chemicaliën of veel water, en wanneer je je handen intensief gebruikt.
 • Knip je nagels niet maar vijl ze met een glasvijl. Vijl je nagels op de juiste manier. Ga niet met de vijl heen en weer maar maak bewegingen in één richting. Dit voorkomt scheuren en afbreken. Vijl je nagels niet als deze nat zijn, dan zijn ze erg kwetsbaar en breken ze snel.
 • De meeste nagellakremovers bevatten aceton. Aceton droogt je nagels uit. Een goed alternatief hiervoor is bijvoorbeeld nagellakremover zonder aceton, het enige nadeel is dat deze iets duurder is. Maar hey, alles voor mooie nagels toch?
 • Gebruik altijd een goede basecoat. Vooral de kleuren rood en paars laten een gele waas achter op je nagels. Een goede basecoat beschermt je nagels tegen de kleurstoffen uit de nagellak.

Hoe verzorg jij je nagels? 

Advertenties
, , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “How to get: Gezonde nagels”

 1. lauraleegerstee Zegt:

  Super leuk artikel !

  Xx laura

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: