Emilie: “Ik heb een relatie met mijn stiefbroer”

6 december 2012

Lifestyle, Maatschappij, Seks

Verliefd worden op je stiefbroer, je hoort het niet vaak. Toch is het bij Emilie gebeurd. “Ik kon het niet meer voor mij houden, hoe kon ik mijn eigen stiefbroer nou leuk vinden? Wat moesten onze ouders hier wel niet van denken?” Lees hier haar heftige verhaal!

“Toen ik elf jaar oud was gingen mijn ouders scheiden. Het was een heftige periode voor iedereen. Mijn moeder had na een jaar alweer een nieuwe vriend, Gijs. Gijs had twee kinderen: een jongen Wouter, een jaar ouder dan ik, en een twee jaar jonger meisje, Liza. Het was al snel dik aan tussen mijn moeder en mijn stiefvader. In het begin vond ik het echt niet leuk. Ik zag hem toch als een soort vervanger van mijn eigen vader, maar toen Wouter en Liza vaker langskwamen veranderde dat gevoel al snel.”

“Met Wouter kon ik vanaf de eerste dag al goed opschieten. We hadden al snel een klik. Ik vond het dan ook niet erg dat mijn moeder en zijn vader na een relatie van twee jaar gingen samenwonen. Zo zag ik Wouter en Liza elke dag, en dat ging goed. Toen ik een jaar of zestien was raakte ik erg geïnteresseerd in jongens. Ook toen viel het me op hoe mooi en leuk Wouter eigenlijk was. Tuurlijk vond ik hem altijd al leuk, maar op een totaal andere manier dan later.”

Verliefd op stiefbroer

“Ik begon steeds vaker aan hem te denken. Thuis en op school dacht ik alleen maar aan een ding, Wouter! Hoe kan ik mijn stiefbroer nou leuk vinden? Ik maak toch geen enkele kans? Dat hield ik mij altijd voor. Dus het heeft ook erg lang geduurd voordat ik er ook maar met iemand over wilde en kon praten.”

“Toen ik achttien was en mijn middelbare school diploma had gehaald wilde ik uit huis. Ik wilde studeren en in die stad gaan wonen. Onder het eten vertelde ik het aan mijn moeder, mijn stiefvader en Wouter en Liza. Ik zag aan Wouter zijn gezicht dat hij ontzettend schrok. Na het eten zei hij dat hij het echt niet fijn vond als ik nu uit huis zou gaan. Ik vroeg aan hem waarom hij dat niet wilde, maar daarop wilde hij geen antwoord geven.”

“Dit zette mij wel aan het denken. Zou hij mij dan ook leuk vinden? Of gewoon veel om mij geven? Mijn gevoelens voor hem waren na al die jaren nog steeds zo sterk. Ik besloot het, een week na mijn aankondiging om uit huis te gaan, hem te vertellen. Wat had ik te verliezen? We waren met onze vriendengroep uitgeweest en zoals altijd reed Wouter tegelijk mee naar huis. Ik zei tegen hem dat ik nog even terug wilde komen op het gesprek van die week ervoor. Ik zei tegen hem dat ik al lang ergens mee zat, en dat het niet niets was voor mij. En toen kwam het eruit: ‘Ik vind je al heel lang leuk Wouter. Echt heel erg lang…”

Verliefdstiefbroer

“Hoe hij toen reageerde was onbeschrijfelijk. Hij vond mij al die tijd ook al stiekem leuk, maar hij kon het niet tegen mij zeggen, omdat hij niet wist hoe ik erover dacht en of onze ouders het wel konden respecteren. We besloten het tegen niemand te zeggen, het eerste halfjaar hadden we daar geen problemen mee, maar daarna werd het toch wel moeilijk. We wilden geen geheimen meer, en zeker niet in ons gezin. We besloten het onze ouders te vertellen. Zij reageerden eerst wat geschokt, maar later zeiden ze dat ze dat altijd al hadden gedacht. Liza had het er alleen wat moeilijker mee, zij zag mij echt als haar zus…”

“Nu zijn Wouter en ik al 5 jaar samen. Het gaat ontzettend goed en ik kan geen leven meer zonder hem voorstellen. Vertellen dat we stiefbroer en zus zijn doen we niet graag, dus als mensen vragen hoe wij elkaar hebben leren kennen dan verzinnen wij altijd een heel mooi verhaal…”

Advertenties
, , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

4 reacties op “Emilie: “Ik heb een relatie met mijn stiefbroer””

 1. Nathalie de Graaf Zegt:

  Beste Emilie, ik ben erg onder de indruk van je verhaal en zou je verhaal graag willen schrijven voor Cosmopolitan. Dit kan volledig anoniem. Zou je alsjeblieft contact met me op willen nemen? Dan kunnen we e.e.a. bespreken. Veel dank en hartelijke groeten, Nathalie de Graaf, freelance journalist (www.nathaliedegraaf.nl)

  Beantwoorden

 2. emma Zegt:

  Lieve Emelie,
  het is eigenlijk gewoon dat je met Wouter hebt, want hij is niet door jou ouders geboren. hij is gewoon een jongen die helemaal je familie niet is,

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: