11 films om de winter door te komen

4 december 2012

Celebrities, Lifestyle

December is aangekomen, dus de hoogste tijd voor warme chocolademelk met heel veel slagroom, zelfgemaakte brownies en warme geruite fleece dekentjes. Weg met die kou! Hier een speciaal lijstje met films die je achterlaten met warme happypeppy gevoelens. Perfect voor een koude winter dus! Lees je mee? 

1. Babe (1995)

Babe is zeker weten het liefste biggetje ooit. Als wij aan kerst denken, denken we aan hem, en nee niet omdat hij zo lekker smaakt bij het diner. De band tussen het varkentje dat een herdershond wil zijn en de zwijgzame boer is misschien wel de mooiste relatie die ooit op het witte doek is verschenen. Let vooral op de laatste woorden van de film: “That’ll do, pig. That’ll do.” Kippenvel.

2. Notebook (2004)

Een van de grootste snotter- en romantische films ooit, maar zeker een die iedereen gezien moet hebben (als je hem dan al niet gezien had). Gezellig voor met je vriendinnen of natuurlijk met je vriend. En hallo! Hottie Ryan Gosling speelt er ook in, moeten we nog meer zeggen?

Ryan Gosling - Crazy Stupid Love

3. 50/50 (2011)

Hoewel het hoofdonderwerp niet erg vrolijk is, is 50/50 toch een soort feelgood film. Joseph Gordon-Levitt speelt een dromerige jongen die een tumor in zijn rug krijgt. Het klinkt zwaar, maar de film wordt op een luchtige manier verteld waardoor er zelfs nog ruimte is voor wat humor. Een prachtige film die voor, behalve tranen, ook voor een stralende glimlach zorgt. Kijken!

4. Shame (2011)

Misschien hoort deze film over een depressieve seksverslaafde niet thuis in deze lijst, maar iedereen krijgt het natuurlijk een beetje heet als er een naakte Michael Fassbender in beeld verschijnt. Pfoe, laat de sneeuw maar lekker smelten en kom maar op!

Michael Fassbender - Shame

5. Bambi (1942)

Wie is er niet opgegroeid met het lieve hertje Bambi? Voor kinderen én niet te vergeten volwassenen blijft het een prachtige film. Het hertje met de grote bruine ogen zal altijd een speciaal plekje in ons hart houden. En een wijze les uit de Disney-film: wat er ook voor een nare dingen gebeuren, je moet altijd blijven opstaan. Als dat geen goed gevoel geeft!

6. Eternal Sunshine of the Spotless Mind  (2004)

Dit mooie origineel verfilmde liefdesverhaal laat zien dat niet altijd alles even makkelijk gaat. Hoofdropspeler Jim Carrey staat meestal bekend door zijn humoristische rollen, maar hier laat hij zien dat hij veel meer in huis heeft. In de film heeft zijn vriendin hem na een ruzie uit haar geheugen laten ‘wissen’. Uit verdriet wil hij ook geen herinneringen meer aan haar hebben, maar dan krabbelt hij op het laatste moment toch terug. Als het maar niet te laat is…

7. Love Actually (2003)

Cliché misschien, maar toch hoort deze Kerstmis klassieker in dit rijtje thuis. En ook al heb je hem al gezien, who cares! Praktisch is het toch onmogelijk om genoeg te krijgen van de Britse gentleman Hugh Grant. En mede-acteur Rodrigo Santoro is natuurlijk ook zeker niet mis.

Rodrigo Santoro - Charlie's angels

8. Bridget Jones’s Diary (2001)

Voor de singles onder ons, eat your heart out! Het kan altijd erger, en zélfs dan komt het ook nog eens goed ladies. Waarschuwing: wees wel voorbereid voor eventuele zelfmedelijden-gevoelens. Desondanks een superleuke film tijdens de kou.

9. Batman: Dark Knight Rises (2012)

Niets is meer awesome dan een vechtende Batman met slechterik Bane in de sneeuw. Deze film is het laatste deel van de trilogie, en zeker de moeite waard te zien. Coole actie en een hoopgevende filosofie erachter. Denk in het vervolg aan Batman als je fiets weer eens is gestolen. Gerechtigheid zal komen!

10. Beginners (2010)

Deze film gaat over het verhaal van een zoon die zijn geluk in de liefde probeert te vinden nadat zijn bejaarde vader uit de kast is gekomen. Beginners gaat niet zozeer over de worsteling met de liefde, het gaat meer over dat gelukkig zijn altijd mogelijk is als je moedig genoeg bent je hart open te stellen. Een warme maar toch ook bitterzoete film die de moeite waard is om te kijken!

Beginners movieshot-1

11. Platvoet en zijn vriendjes (1988)

Deze kinderfilm is ooit met de filosofie gemaakt: het maakt niet uit wat voor een ellende er allemaal in het verhaal voorkomt, zo lang het goed komt vinden kinderen het geweldig. En het heeft (in dit geval) gewerkt! Hoe zielig de befaamde sterfscène van Platvoets moeder wel niet mag zijn, de boodschap erachter geeft zeker een fijn gevoel. We kunnen nooit meer normaal naar grote bladeren kijken zonder haar stem te horen. “Ik zal altijd bij je zijn, ook al kan je mij niet zien.”

Wat is jouw lievelingsfilm voor in de winter? 

Door: Isa Jonkers

Advertenties
, , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: