HELP, wat moet ik aan?

29 november 2012

Columns, Lifestyle

‘Piep, piep, piep.’ Naja, niet letterlijk. Eigenlijk word ik elke ochtend wakker met Selah Sue. Het dagelijkse ochtendritueel gaat van start. Uit je bed komen (Ja, dit tel ik ook mee als stap…), koffie, tanden poetsen, te lang bezig zijn met opmaken en dan: mijn kledingkast. WAT MOET IK AAN? En ja, dat gaat soms schreeuwend!

Waarom weten vrouwen werkelijk nooit wat zij aan moeten? Ik kan wel wat redenen verzinnen: die leuke jongen die je vandaag zou kunnen tegenkomen, je wilt er net zo leuk uitzien als je vriendinnen, in dat ene shirtje komt je figuur niet goed uit, je wilt indruk maken op een bepaald persoon, je hebt geen zin in die kleur, je vindt dat… Misschien is het dat ook wel: te veel vinden. Ja, je weet dat kinderen in ontwikkelingslanden niet eens weten wat een kledingkast is of niet eens een keuze hebben omdat het shirt dat zij aanhebben het enige shirt is dat zij hebben. En je weet dat je echt wel genoeg hebt. Maar je weet gewoon niet wat je aan moet! Zo heb ik het zelfs gepresteerd (tot grote verbazing van mijn vriend) dat er kleding in mijn kast hing met de kaartjes er nog aan! Maar het verbazende vind ik nog dat wanneer mijn zus op visite is en we ergens heen moeten het ritueel weer begint: ‘Maar ik heb niets om aan te doen, mag ik iets lenen?”

Wat ik persoonlijk belangrijk vind aan mijn kleding is dat het lekker zit en dat ik mijzelf er zeker in voel. Of het nou kleding is van een duur merk, biologisch afbreekbaar is of van de HEMA, dat maakt mij niet uit. Maar leuke, sexy shirtjes of jurkjes zijn vaak gewoon niet handig. Dus dan grijp je op het moment dat je naar een feestje gaat toch weer naar die broek die lekker zit en dat shirtje dat wel sexy is, maar je vorige week al aan had en dan weet je weer niet wat je aan moet en dan… Ben ik soms slecht in keuzes maken? Wil ik er anders uit zien dan ik ben? Overal zitten wel haken en ogen aan. Best redelijke gegevens wat ik belangrijk vind aan mijn kleding toch? Waarom voldoet dan niet één outfit aan mijn eisen?

Uit onderzoek – onder meer dan 2000 vrouwen – van de website Myhigh blijkt dat de soms frustrerende zoektocht naar de perfecte outfit en de juiste modezaak pas stopt als je de 50 ruim bent gepasseerd. De onderzoekers kwamen namelijk tot de conclusie dat vrouwen pas goed worden in het kopen van kleding vanaf 57 jaar. Volgens Myhigh heeft dit alles te maken dat met ouderdom ook het vertrouwen komt. “Vrouwen spenderen eerst ruim 40 jaar aan het uitzoeken welke kleren echt flatteren en krijgen daarbij veelal advies van vriendinnen en familie.”

Ik heb laatst weer eens mijn kledingkast opgeruimd en alles weggedaan wat ik echt niet aan doe. Toch weer een vuilniszak. Alles wat er nu in mijn kast hangt, blijft daar hangen. Mijn wekker gaat. Ik kom uit mijn bed, poets mijn tanden en ben te lang bezig met mijn make-up. En ja hoor… alweer: WAT MOET IK AAN?!

Conclusie: Accepteren en wachten tot ik de 57 jaar oud ben. Dus vriendlief, ik kan er gewoon helemaal niets aan doen!

Tips:

  • Stijl advies nodig? Kijk dan eens op internet naar een stijl cursus!
  • Shop met kleur en accessoires. Die ene jeans die je zo vaak aanhebt en lekker zit, staat heel anders met een ander kleurtje erboven. Juist het gebruik van een net wat andere kleur, levert verrassende combinaties op.
  • Neem de tijd om te winkelen en ga niet meteen op koopjes af.
  • Google: ‘Ik heb niets om aan te trekken’ en zie dat je niet de enige bent.

Door: Desiree Wiemer

Advertenties
, , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: