Kirsten (25): “De dag dat mijn opa mijn vader bleek te zijn…”

22 november 2012

Lifestyle, Maatschappij

Kirsten groeide op met het idee dat haar vader haar opa was, maar aan het einde van haar puberteit kwam ze er achter dat het allemaal anders in elkaar zat. “Wat een shock was dat. Mijn opa had mij gewoon verwekt bij mijn moeder, zijn bloedeigen kind. Hoe kon dit ooit gebeuren?” Lees hier haar heftige verhaal. 

“Ik groeide op in een gezin zonder vader. Ik had geen andere broers of zusjes, dus mijn moeder en ik waren altijd samen. Mijn moeder was erg jong moeder geworden van mij, op haar vijftiende werd ze zwanger en op haar zestiende kwam ik ter wereld. Ik vond het altijd leuk om een jonge moeder te hebben en ook mijn vriendinnen waren er altijd stiekem een beetje jaloers op. ‘Mijn moeder is een oude taart en weet niets van mode af!’ Dat kreeg ik vaak te horen, maar ze wisten niet dat mijn moeder een heel groot geheim had. ”

“Mijn moeder zei altijd dat mijn vader bij haar wegging toen hij hoorde dat ze zwanger was van mij. Ik vond het erg dat ik mijn vader nooit had leren kennen, maar naar hem op zoek wilde ik nooit. Ik vond het respectloos naar mijn moeder toe, zij had toch altijd haar best gedaan om mij een zo goed mogelijk leven te geven. Zij was een moeder en vader voor mij tegelijk.”

“Een echt goede band met de familie hadden we nooit. Mijn opa en oma deden altijd erg afstandelijk, maar ik wist niet beter dan dat ze zo waren. Tot op een dag. Ik was net zeventien jaar oud en m’n moeder wilde met mij gaan zitten om te praten. Ze gooide die avond werkelijk alles op tafel: ze was jarenlang door mijn opa misbruikt. Mijn oma had het door, maar zei er niets van. Ze was bang dat opa haar wat aan zou doen. M’n moeder heeft het nooit tegen iemand durven zeggen, behalve haar psycholoog. Als klap op de vuurpijl bleek ik ook nog het resultaat te zijn uit een van de verkrachtingen door mijn opa. Wat een shock was dit…”

“Het was altijd enorm moeilijk voor mijn moeder geweest. Zodra ze zwanger bleek te zijn ging ze gelijk uit huis. Iedereen in de omgeving dacht dat m’n moeder per ongeluk zwanger was geraakt door haar vriendje. Maar ‘het vriendje’ bleek helaas haar vader te zijn. M’n moeder probeerde alles weg te stoppen en verder te gaan met haar leven. Het leven waarin ze haar ouders nog steeds zag, hoe pijnlijk dit ook was.”

“Toen ik het van mijn moeder had gehoord ben ik gelijk naar mijn opa, dus eigenlijk mijn vader, gegaan. Ik heb hem uitgescholden voor alles wat er in mij opkwam. Sindsdien hebben mijn moeder en ik geen contact meer met ze gehad. En blij toe. Ik heb het kunnen accepteren, ik moest wel, maar het heeft mij zeker ontzettend dwars gezeten. Ik ben in ieder geval blij dat ik zo’n sterke moeder heb. Wij zijn hierdoor nog dichter naar elkaar toe gegroeid.”

Advertenties
, ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: