What to do with: Slapeloosheid

Je hebt een hele dag gewerkt en bent ontzettend moe, maar als je ’s avonds in bed ligt lukt het gewoon niet om in slaap te komen. Heb jij ook vaak last van slapeloosheid? Je bent gelukkig niet de enige! Met deze tips & tricks valt er gewoon wat aan te doen. Lees je mee? 

Het is erg vervelend als je nachten lang wakker ligt, terwijl je je slaap zo hard nodig hebt om optimaal te kunnen functioneren op je werk of studie. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je met wallen tot aan je onderkin op een vergadering verschijnt, dus we gaan er maar snel iets aan doen. Hier wat tips & tricks tegen slapeloosheid!

  • Zorg dat het de juiste temperatuur is in de slaapkamer. Een goed geventileerde slaapruimte verbetert het inslapen.
  • Te veel licht in je slaapkamer is niet bevorderend voor een goede nachtrust. Zorg dus voor goede donkere gordijnen.
  • Onrustige partners en snurkers kunnen de nachtrust van iemand goed verknallen. Het gevolg is meestal slecht slapen. Wordt men vaak wakker, dan raakt men daardoor prikkelbaar en door die prikkelbaarheid, slaapt men nog moeilijker in. Zorg dus dat degene die naast je ligt ook rustig slaapt en anders is – hoe ongezellig het ook klinkt – apart slapen een goede optie.
  • Zorg voor regelmaat in je leven. Kies voor vaste slaaptijden en zeg je lekkere middagdutjes maar gedag.

  • Drink voordat je gaat slapen zo min mogelijk alcohol. Hierdoor slaap je misschien sneller in, maar slaap je ontzettend onrustig van. Drink liever een glas met warme melk en honing of anijs voor het slapen gaan. Hierdoor val je ontspannen in slaap. Eet ook niet te veel voordat je gaat slapen. Hierdoor slaap je ook onrustig.
  • Denk aan zo min mogelijk dingen als je wil slapen. Denk niet aan problemen, ruzie of werk.
  • Lezen is en blijft een goed slaapmiddel. Door een goed boek of magazine komen je gedachten tot rust en val je binnen no time in slaap.
  • Ontspan je het uur waarin je wil gaan slapen. Denk aan: rustige muziek, kaarslicht, goed boek. Ga niet televisie kijken, sporten of andere actieve dingen. Hierdoor blijf je alleen maar wakker van.

Slaap lekker!  

Advertenties
, , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: