Zo vind je die droombaan!

12 november 2012

Lifestyle, Maatschappij, Werk

Je werkt al jaren bij hetzelfde bedrijf en wordt stiekem een beetje moe van elke dag hetzelfde werk. Je wil iets anders, iets uitdagends, iets nieuws! Maar wat precies? Door de crisis is het natuurlijk sowieso moeilijker om een nieuwe baan te vinden. Maar hé, het lukt best. Met deze tips & tricks weet jij binnen no time wat je wil en vind je jouw droombaan! 

Stap 1
Begin met het uitzoeken van je passie. Waar ligt deze precies? Denk daarbij bijvoorbeeld aan de volgende punten: wat vind je leuk om te doen, wat vind je interessant, waar ga je vrolijk van worden en wat zou je voor een langere tijd wel zien zitten? Het heeft natuurlijk geen zin om een nieuwe baan te zoeken waar je je na een jaar alweer verveelt, dus denk hier goed over na!

Stap 2
Schrijf voor jezelf eens op waar je goed in bent, en natuurlijk ook de punten waar je iets minder goed in bent. Heb je geen idee wat jouw talenten zijn? Vraag het dan eens aan je familie en vrienden. Wat vinden zij goed aan je en wat vinden ze iets minder? Zet dit allemaal op een rijtje en je hebt zo een overzicht van je plus- en minpunten.

Stap 3
Bedenk wat voor een baan je wil. Wil je de hele dag op kantoor zitten? Wil je alleen werken, of in een team? Wil je leiding geven of juist niet? Bedenk een antwoord op deze vraag en je bent al een stukje dichterbij. Vergeet ook niet te bedenken hoeveel je wil werken en wanneer: fulltime, parttime, doordeweeks, weekend, overdag of juist ’s avonds.

Stap 4
Wanneer je deze punten allemaal hebt bedacht kun je gaan kijken naar banen die je leuk vindt. Laat daarbij die saaie sollicitatiebrief maar achterwege. Maak namelijk een brief die uitblinkt en waarvan het bedrijf gelijk denkt ‘Yes, dit gaat ‘m worden!’

Het zal echt wel eens gebeuren dat je niet gelijk ergens wordt aangenomen, maar verlies nooit het vertrouwen in jezelf. Je bent sowieso ergens goed in en je vindt uiteindelijk ook echt wel de baan die je wil krijgen. Good luck!

Advertenties
, , , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: