Lindy (25): “Ik kwam er per ongeluk achter dat ik geadopteerd ben”

8 november 2012

Lifestyle, Maatschappij

Lindy had altijd al het gevoel dat er iets verborgen werd gehouden in haar gezin. Toen ze er per ongeluk achter kwam wat er aan de hand was, kon ze het maar moeilijk bevatten. “Ik kon er niet bij, hoe kun je 21 jaar liegen tegen je kind?” Lees hier haar heftige verhaal. 

“Ik groeide op in een liefdevol gezin met lieve ouders en een broer. Ik had een perfecte jeugd. Een leuke school, goede cijfers, lieve vriendinnetjes en daarnaast af en toe een leuk vriendje. Mijn ouders waren zoals standaard ouders: streng wanneer het moest, maar voor de rest altijd lief en behulpzaam.”

“Rond mijn veertiende begon ik wat meer aan mijn uiterlijk te doen. Op een dag bekeek ik mezelf goed in de spiegel. Ik dacht, ik lijk helemaal niet op mijn ouders. Ik heb bruin haar en bruine ogen, en mijn ouders en broer hebben blond haar en blauwe ogen. Ik gaf er verder niet te veel aandacht aan. Er bestaan immers wel meer gezinnen met kinderen met een verschillend uiterlijk toch?”

“Ik zat in het tweede jaar van mijn HBO opleiding Communicatie toen ik werd gebeld door mijn moeder. Ze zei: “Als je oom je belt, luister dan niet naar hem. Hij is gek geworden!” Ik vroeg wat er aan de hand was, maar mijn moeder zei alleen dat ze ruzie hadden en dat ik snel naar huis moest komen. Ik snapte er niets van en ging na school gelijk naar huis.”

“Toen ik thuis kwam zaten mijn ouders aan tafel met een somber gezicht. Mijn vader zei: “We zeggen het maar tegen je voordat je oom het doet.” Ik dacht: “Uuhhh wat? Wat moeten jullie vertellen?” En toen kwam het woord er na 21 jaar uit: ik was geadopteerd. Mijn oom had blijkbaar al langer gedreigd het te vertellen tegen mij. Hij kon het niet meer aanzien… Mijn ouders zeiden altijd tegen de familie dat ze het gingen vertellen wanneer ik een jaar of twaalf was. En nu was het bijna tien jaar later. Ze waren het uiteindelijk ook nooit meer van plan geweest…”

“Nu weet ik zo’n vier jaar dat ik ben geadopteerd. Ik heb het er erg moeilijk mee gehad. Mijn biologische moeder bleek een Franse drugsverslaafde te zijn. Ik ben in intensieve therapie gegaan en dat heeft me goed gedaan. Het heeft me doen inzien dat het ook niet makkelijk was voor mijn ouders. Ze hebben mij een fijne jeugd gegeven en gelukkig heb ik er nu vrede mee…”

Advertenties
, , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: