What to do with: Grote Poriën

2 november 2012

Beauty, Gezicht, Make-up

Als kind had je altijd een zacht en een bijna porselein uitziend huidje. Maar nu je ouder wordt zijn de poriën op je gezicht groter en opvallender geworden. Je ziet dit probleem vooral bij mensen met een vette huid. Heel vervelend dit, maar je kunt er gelukkig wat aan doen! Ze zullen niet verdwijnen, maar met deze tips vallen ze wel minder op. 

Wanneer je de dertig heb bereikt begint je huid te verslappen. De celdeling gaat zich vertragen en huidcellen gaan zich bij de poriën ophopen, met een resultaat: de poriën sluiten niet meer goed af en ze gaan er groot en hol uitzien. Poriën komen vooral voor in de T-zone van je gezicht. Denk aan kin, neus en je voorhoofd. Fabeaulish.com geeft je tips om grove poriën zo goed mogelijk te verdoezelen.

  • Allereerst is het erg belangrijk dat je je huid goed schoonmaakt. Gebruik daarvoor milde producten die geschikt zijn voor jouw huidtype. Sla nooit een ochtend of avond over maar maak er een ritueel van. Gebruik wanneer je in de ochtend je gezicht wast altijd lauwwarm water om je gezicht te spoelen. Bij warm water gaan poriën open en worden ze zichtbaarder.
  • Stoom je gezicht een keer per week om het grondig en diep te reinigen. Hoge temperaturen helpt de poriën te openen en zo verdwijnt het vuil uit de poriën.
  • Wanneer je je poriën snel wil laten sluiten, wrijf dan met een ijsblokje over de huid. Het sluit je poriën en houdt al het vuil buiten.
  • Grote poriën komen vaak voor bij een vette huid, daarom kopen veel mensen lotions die de huid ontvetten. Helaas werkt dit niet en bereik je alleen maar het tegengestelde resultaat. De huid droogt uit en als reactie produceren de talgklieren nog meer talg en daardoor worden de poriën zichtbaarder dan ooit.
  • Je moet je huid goed blijven hydrateren. Gebruik bij het stuk waar je grote poriën hebt geen vette crèmes, gebruik hiervoor een lichte vochtinbrengende crème of je kunt ook deze zone een tijdje niet insmeren.

  • Gebruik je graag make-up, maar blijft het ontzettend zichtbaar op je huid? Gebruik een olievrije foundation, die niet te dekkend is. Met een te zware foundation accentueer je je grote poriën alleen maar, en dit is natuurlijk niet de bedoeling.
  • Wanneer je make-up gebruikt, houd je kwasten schoon om ontstekingen te voorkomen. Geef ze zo nu en dan een badje en was ze met bijvoorbeeld babyshampoo.
  • Knijp mee-eters of puistjes nooit uit, door dit te doen kunnen je poriën uitrekken en dus groter worden. Gebruik strips om je mee-eters op je neus, kin en voorhoofd te verwijderen.
  • Gebruik altijd een crème met een SPF met tenminste factor 15. De zon kan leiden tot grote poriën, dus hoe lekker de zon ook is, het is beter om zo min mogelijk de zon in te gaan.
  • Drink minimaal 8 glazen water op een dag. Dit om je huid zo gezond als mogelijk te houden.

Heb jij last van grote poriën? Zo ja, wat doe jij hieraan?

Advertenties
, , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: