Mariel (28): ‘Mijn vader is een crimineel’

‘Mijn vader is de liefste, sterkste én beste vader van heel de wereld’. Vaders waren vroeger altijd je grote voorbeeld, zo ook bij Mariel. Helaas is haar mening hierin wel veranderd. “Mijn vader is een crimineel en heeft al veel onschuldige mensen het leven zuur gemaakt…” Lees hier haar heftige verhaal.

“Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin. Mijn moeder was een echte huismoeder en zorgde voor mij en mijn twee zusjes. Mijn vader was altijd overal en nergens. Soms zag je hem dagen niet, en soms weer weken wel. Wij wisten niet beter dat hij veel aan het ‘werk’ was en hiervoor ook geregeld in het buitenland zat. Vaak ook kwamen er collega’s van hem over de vloer. Mijn moeder, mijn zusjes en ik moesten dan naar boven, zodat wij niets konden horen van wat ze zeiden.”

“Toen ik twaalf jaar oud was begon ik voor het eerst op te merken dat er iets niet klopte. M’n vader was al een paar weken niet thuis geweest. Ik vroeg aan mijn moeder waar hij was, en of ze misschien uit elkaar waren. Mijn moeder zei dat hij een belangrijke opdracht in het buitenland had. Hij zou pas weer over een paar maanden naar huis komen. Ik geloofde m’n moeder uiteindelijk wel, ze zou toch nooit liegen tegen mij? En zoals ze zei stond mijn vader na een paar maanden weer op de stoep. Zo ging het eigenlijk mijn hele puberteit…”

“Toen ik zeventien jaar was, waren er weer vaak collega’s van mijn vader over de vloer. Mijn moeder en zusjes waren er toen niet en ik ging boven zitten. Althans… Dat dacht mijn vader. Stiekem zat ik gewoon op de trap mee te luisteren wat er werd gezegd. Toen vielen eindelijk alle puzzelstukjes op hun plek. Wanneer mijn vader ‘voor werk’ in het buitenland zat, zat hij gewoon in de gevangenis. Ik kon wel huilen… Mijn lieve vader was dus helemaal geen lieve man, het was gewoon een crimineel!”

“De maanden daarop heb ik alles proberen uit te zoeken. Wanneer mijn ouders en zusjes – mijn zusjes heb ik er trouwens in die tijd nooit mee geconfronteerd – weg van huis waren ging ik neuzen in mijn vader z’n spullen, zoals notitieboekjes en z’n laptop. Ik kwam achter grote schandalen. Ik kon het geen plekje geven en zodra ik eindexamen had gedaan ging ik dan ook ver van mijn ouderlijk huis studeren en wonen.”

“Pas toen ik 20 jaar was heb ik het mijn ouders verteld. Ze schrokken, maar waren ook opgelucht. Ze hadden ons alleen maar een ‘zo goed mogelijke jeugd’ willen geven. En tuurlijk, dat hebben ze ook gedaan. We hadden altijd nieuwe kleding en nieuw speelgoed. Maar dit kon gewoon echt niet. Ik keek al die tijd op tegen een man die jaren lang veel mensen het leven zuur had gemaakt.”

“Inmiddels weten mijn zusjes het ook. Zij schrokken maar konden het veel makkelijker een plekje geven dan ik. Nu zit mijn vader een celstraf uit van twee jaar. Ik weet niet precies wat hij hiervoor heeft gedaan, en ik wil het eigenlijk ook niet weten. Ik doe er nog steeds veel moeite voor om het een plek te kunnen geven, maar of dat ooit lukt is maar de vraag…”

Advertenties
, , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: