De grootste caloriebommen!

31 oktober 2012

Eten, Gezondheid, Lifestyle, Maatschappij

Iedereen weet tegenwoordig wel dat je niet te vet of te zout moet eten. Toch zijn er veel producten die gezond lijken, maar dit toch helemaal niet zijn. Ze zitten bomvol met calorieën die jij iedere keer weer onbewust naar binnen krijgt. Ben je benieuwd? Kijk mee naar de echte caloriebommen! 

Muesli repen
Het klinkt ontzettend gezond, een muesli reep. Te mooi om waar te zijn: deze reepjes zitten vol met suiker en vet. Ze zijn bijna even slecht voor je als een hele reep chocolade. Lees voordat je het koopt even de verpakking. Ga voor een goed alternatief; een stuk fruit of een pakje rozijntjes.

Avocado
Avocado’s zijn heerlijk, maar zitten ook bomvol met calorieën. Een avocado bevat twee keer zoveel vet als wat je dagelijks nodig hebt. Je kunt het dus wel eten, maar dan met mate. Ga voor een goed alternatief; andere rauwkost zoals tomaat.

Sinaasappelsap
Het is heerlijk, zeker als het versgeperst is. Eén groot glas bevat alleen wel zo’n 200 calorieën. Houd het dus bij één glaasje, ook al is het nog zo lekker. En laat de goedkope pakken met geconcentreerd sap maar staan, deze bevatten vaak heel veel suiker om het langer goed te houden.

Dressing in de salade
Heerlijk een salade met lekker veel dressing. Lekker, maar ook ongezond. De salade houdt de calorieën laag, maar de dressings die er vaak bij worden verkocht zijn alles behalve gezond. Ze zijn ontzettend vet en zout. Ga voor een goed alternatief; breng je salade op smaak met olijfolie, azijn, mosterd en wat kruiden.

Voorverpakte broodjes 
Lekker en snel, maar gezond is het helaas niet. Ze bevatten maar liefst minimaal 700 kcal. Op de broodjes zit veel roomboter en mayonaise. Twee grote boosdoeners, die je zeker moet vermijden. Ga voor een goed alternatief; smeer je bruine boterhammen gewoon zelf thuis.

Advertenties
, , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: