Zo hou je je werk leuk!

29 oktober 2012

Lifestyle, Maatschappij, Werk

Ga je ook weleens naar je werk met enorme tegenzin? Je bent echt niet de enige, zeker niet nu het ook nog eens wintertijd is. Denk aan: laat licht, vroeg donker… HELP! Met deze tips & tricks hou je je werk zo leuk mogelijk en vliegen de dagen voorbij. Kijk gauw mee!

Pimp je werkplek
Weg met dat saaie bureau! Ga voor kaarsen, plantjes, foto’s en andere leuke bureauaccessoires. Creëer een leuke, fijne plek waar je graag wil zitten. Koop desnoods een nieuwe bureaustoel, waar je wel lekker op zit, en eigenlijk niet uit wil.

Wees vriendelijk
Vriendelijkheid kost niets, maar kan zoveel betekenen. Wanneer jij aardig bent voor anderen, gaan zij jou ook steeds meer waarderen. Geef bijvoorbeeld iemand een compliment en je zal zien dat je ze snel ook terugkrijgt.

Lunchen buiten de deur
Veel mensen blijven lunchen achter hun bureau, starend naar hun computer. Of met collega’s in een grote kantine. Nee, nee en nog eens NEE! Jij gaat voortaan buiten een frisse neus halen of gaat met die ene leuke collega naar dat hippe tentje om te hoek voor een lekkere sandwich!

Wees dankbaar
Bedenk hoeveel mensen in deze tijd van crisis zonder werk zitten. Wees blij dat je een inkomen hebt! En c’mon, ooit vond je deze baan leuk, anders had je hem niet aangenomen. Het valt dus allemaal best wel mee…

Beloon jezelf
Wanneer je iets goeds hebt gedaan, mag je jezelf best eens belonen! Neem bijvoorbeeld iets lekkers, of neem een dagje vrij wanneer je klaar bent met die ene grote opdracht, neem een massage of ga de stad in een koop iets leuks. Zo blijft het werk leuk.

Kies een doel
Neem een doel voor ogen en ga daarvoor! Waarvoor ben je ook al weer bij dit bedrijf gaan werken? Voor een goed salaris? Om mensen te helpen? Of om vroeger met pensioen te kunnen? Neem dit doel voor ogen en je zal zien dat je werk leuker wordt.

Heb jij nog een goede tip?

Advertenties
, , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: