What to do with: Beautyfabels

12 oktober 2012

Beauty, Gezicht, Haar, Lichaam

‘Als je je haar vaker knipt, groei het veel sneller!’ Yeah, whatever… Er wordt tegenwoordig zo ontzettend veel geschreven op het gebied van beauty dat we ondertussen niet meer weten wat nou waar is of niet. Hier de meest voorkomende fabels! 

Gespleten haarpunten kun je laten behandelen
Als dit zou kunnen, zat menig vrouw al bij de kapper voor deze behandeling. Gespleten haarpunten zullen helaas never nooit meer heel worden. Er bestaan wel haarproducten waarbij de punten als het ware aan elkaar geplakt worden, waardoor ze gerepareerd lijken. Wanneer je deze uitspoelt zie je dat je punten nog even gespleten zijn als ervoor.

Als je je lichaam scheert, komen je haren dikker en donkerder terug
Na het scheren van je lijf voelen de nieuwe haartjes vaak dikker en stugger aan. Dit komt alleen doordat ze hun fijne puntjes kwijt zijn. Ze komen dus niet dikker en ook niet donkerder terug.Dus je kunt voortaan weer met een gelucht hart scheren!

Citroensap en zon maken je haar lichter en glanzender
Citroensap in de combinatie met UV-straling en zuurstof zorgt er wel voor dat je haar wat oplicht, maar het is ontzettend slecht voor je haar. Het droogt door het citroenzuur uit, waardoor het allesbehalve gaat glanzen.

Als je je haar regelmatig knipt groeit het sneller
Je haar groeit gemiddeld een millimeter in drie dagen. Het gaat er echt niet sneller op groeien als je er een stukje van afknipt. Wel ziet je haar er vaak veel mooier en voller uit als je de dode puntjes afknipt.

Tandpasta tegen pukkels
Heel veel mensen gebruiken tandpasta om op pukkeltjes te smeren. Ze denken dat de pukkeltjes hierdoor uitdrogen. Niet doen! In tandpasta zit zeep en dat is juist een grote op wekker van puistjes. Gebruik tandpasta vervolges dus gewoon waarvoor het gemaakt is…

Door je haar vaak te borstelen gaat het glanzen
Niet doen! Vaak borstelen maakt de schubben van je haar kapot. Hierdoor breekt je haar af. Nog een bijkomend puntje: door het veelvuldig in contact komen met de hoofdhuid wordt deze gestimuleerd om meer vet te produceren. Een keer per dag  je haar borstelen is meer dan voldoende.

Je moet je gezicht een paar keer per dag wassen tegen bacteriën
Als je je gezicht veel wast, droog je je huid erg uit en moet je huid er harder aan werken om vet te produceren. Doordat er meer vet aangemaakt wordt, heb je sneller last van puistjes.

Cellulite komt alleen voor bij dikke vrouwen
Maar liefst 9 op de 10 dames krijgt in hun leven te maken met putjes in hun benen of billen. Cellulitis begint met een verslechtering van de bloedcirculatie en daarvoor kunnen verschillende oorzaken zijn. Ook hormonale veranderingen of erfelijkheid kunnen een rol spelen bij de vorming van cellulite. Het komt dus bij zowel dunne als wat vollere dames voor!

Advertenties
, , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: