Hannah (29): “Ik ben getrouwd om een Nederlands paspoort”

14 september 2012

Lifestyle, Maatschappij

Vroeger trouwden men puur uit liefde voor elkaar. Tegenwoordig gaat dat allang niet meer op deze manier. De van oorsprong van Polen afkomstige Hannah kwam in 2004 naar Nederland. Ze had na aankomst al snel maar een doel voor ogen: trouwen met een Nederlander om in dit land een goed leven te kunnen krijgen. Lees hier haar verhaal!

Hannah groeide op in een klein dorpje in het oosten van Polen. “Mijn familie was ontzettend arm. Mijn ouders werkten soms wel achttien uur op een dag om maar genoeg eten te hebben voor het hele gezin. Ik hield als oudste dochter het huishouden zo goed als mogelijk draaiende. Naar school gaan zat er voor mij vanaf jonge leeftijd al niet meer in. Daar was geen geld voor en mijn ouders vonden dat ik beter in het gezin kon helpen.”

“Mijn broer ging vanaf zijn zeventiende samen met mijn oom naar Nederland om te werken in de landbouw. Hij verdiende daar, in vergelijking met Polen, superveel geld. Hij stuurde hiervan de helft naar de familie. Na een aantal maanden begon het aan mij te knagen. Ik wilde dit ook! Ik haatte Polen al van kleins af aan. Altijd die armoede, altijd maar dat harde werken en er was nooit lekker eten. Ik gunde, hoe egoïstisch het ook klinkt, mijzelf een goed leven toe. Ik had altijd aan anderen gedacht en nu was het mijn tijd!”

“Mijn ouders stonden natuurlijk niet achter mijn beslissing toen ik hun over mijn plannen vertelde. Zij vonden dat ik hun in de steek liet. Maar ik vertelde hun dat ik iedere maand geld zou sturen, zodat zij minder hoefden te werken. Op mijn 21ste -nu acht jaar geleden- kwam ik aan in Nederland. Ik kon de eerste paar weken gelukkig bij mijn broer verblijven, tot ik een baan en een eigen woning had gevonden.”

Binnen een aantal dagen had Hannah via via een baan gevonden als huishoudster bij een alleenstaande man. “Ik werkte in het huishouden van een erg aardige man, Henry. Hij vertelde mij dat hij een aantal jaar geleden zijn vrouw had verloren en dat hij door zijn drukke baan geen tijd had voor het huishouden. Ik wilde hem daar natuurlijk maar al te graag bij helpen en ging de komende weken met veel plezier vier dagen in de week naar mijn werk. Ik kletste tijdens de lunch altijd veel met Henry, hij werkte vanuit huis en was erg gezellig. Na een maand vertelde hij dat hij verliefd op mij was geworden. Ik dacht, verliefd? Op mij? Hij liet mij met rust om na te denken…”

“Die avond vertelde ik alles aan mijn broer. Hij moest lachen: ‘Jij en een dertig jaar oudere en rijke man? Wie had dat ooit gedacht?’ Ik vond Henry een heel aardige man, maar ik was totaal niet verliefd op hem. Ik besloot de volgende dag om aan mijn eigen toekomst te denken en ervoor te gaan. Ik zou dan voor altijd in Nederland kunnen blijven wonen, genoeg geld hebben en nooit meer te hoeven werken. Ik zou in vergelijking met Polen een leven hebben als een prinses.

De volgende dag vertelde ik aan Henry dat ik ook verliefd was op hem. Vanaf toen belandde we in een sneltrein: binnen een maand woonde ik bij hem in huis en binnen een jaar waren we getrouwd. Met klap op de vuurpijl kregen we een tweeling, die inmiddels alweer vijf jaar oud is, en ben ik een gelukkige huismoeder. Elke maand stuurt mijn man geld naar mijn familie in Polen. Dankzij deze schenking hebben mijn ouders ook een fijn leven en werken ze nog maar twee a drie dagen in de week. Ik ben nooit verliefd geweest op mijn man, maar ik geef ontzettend veel om hem en zal altijd alles voor hem blijven doen. Ondanks dat ik heb gelogen over mijn verliefdheid, is dit de beste keuze van mijn leven geweest…”

Advertenties
, , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: